Tulevana viikonloppuna suuntaamme pienellä porukalla Tallinnaan Eestin voittajanäyttelyyn. Flatteja tähän INT-näyttelyyn on ilmoitettu 22. Majoitumme Viru-hotelliin, jossa saa kuulema Tallinnan parhaan aamupalan. Sunnuntaina hurautamme sitten taksilla näyttelypaikalle. Kiitos Jaanalle, mammalomalaiselle tämän matkan järjestelyistä. Loppuviikoksi on luvattu ihanaa ja kuumaa hellettä, joten aurinkosuojaa ei saa unohtaa. Muistan vielä turhan hyvin, kun viimekesänä poltin nahkani parissa ulkonäyttelyssä.

Nyytin kanssa "harrastamme" edelleen taippareita ja tarkoitus on kesän aikana mennä kokeeseen tai kokeisiin.

Ennen juhannusta matkaamme Emmiinan ja Justuksen kanssa kahteen INT-näyttelyyn Latviaan. Molempien päivien näyttelyyn on ilmoitettu 18 flattia, joten tiukassa on Baltian-maiden sertit ja cacibit. Muutama vuosi sitten vielä naureskeltiin ko. maiden menestyksistä, mutta näillä koiramäärillä voittajat ovat tittelinsä ja palkintonsa ansainneet. Harmittaa, kun ilmoitin Latviaan molemmat tytöt. Nyyti olisi saanut jäädä kotiin, kun sillä on sertti ja cacibi ko. maasta. Tosin olin ilmoittanut koirat tähän näyttelyyn, ennen edellistä Latvian reissuamme.

Eilen kävimme tyttöjen kanssa eläinlääkärissä hakemassa heisimato lääkityksen ja samalla punnitsin heidät. Opri painoi 27,650 kg ja Nyyti 28,100 kg.

Juhannusta vietämme tietenkin ja aina omalla mökillä. Olen niin jämähtänyt, etten voisi kuvitellakaan viettäväni sitä missään muualla. Keskikesän juhlaa ja yötöntä yötä kanssamme juhlivat tietenkin bestiksemme Tellu & Viljo ja Hilla-Maija & Fiia eli mainiot Vainiot. Lolan poika Laku tulee myös kanssamme mökille ja on viikon minulla hoidossa. Naapurit rakastavat meitä, kun huomaavat (kuulevat) kuusi flattiamme.

Juhannuksesta palauduttuamme onkin sitten vuorossa puoli viikkoa flattileiriä Himangalla. Leirin jälkeen on muutama pyykinhuolto-/pakkauspäivä, koska seuraavana torstaina lähdemme suurella flattiporkalla Ruotsiin maailmanvoittaja -08 näyttelyyn. Tämän matkan järjestelyt aloitimme Jaanan kanssa vuosi sitten heinäkuussa ja olimme silloin jo pahasti myöhässä järjestelyistä, mutta onnistuimme. Reissuun meitä lähtee 34 henkilöä ja 25 flattia. Ruotsissa osallistumme kolmeen eri näyttelytapahtumaan. On hienoa, että näyttelyiden järjestäjät ovat buukanneet tapahtumat samalle viikonlopulle. Perjantaina aloitamme näyttelyturneen flattien Club Show'ssa, lauantaina on vuorossa noutajien erkkari ja sunnuntaina päätämme matkamme WW-08 näyttelyyn. Huimat ovat voittajanäyttelyn koiramäärät, jotka löydät täältä http://kennet.skk.se/download/wds/pdf/pm/WDSpmSundaySV.pdf.

Viimeisen lomaviikkoni joudun valitettavasti viettämään muuttopuuhissa, koska talomme on tyhjennettävä ja muutto uuteen kotiin lopullisesti tehtävä. Kyllä ottaa koville omasta kodista luopuminen.... Loppuvuosi tehdäänkin sitten ahkerasti remonttia eli puretaan vanhaa ja rakennetaan uutta, juostaan rautakaupassa ja milloin missäkin sisutusliikkeessä. Olisi ehkä järkevää ollut palkata sisutussuunnittelija, mutta kun itsekin tykkään suunnitella ja miettiä uusia ratkaisuja. Kimmo jää kotiin kesäksi kokopäiväiseksi remonttireiskaksi.

Elokuun alussa Otson vanhemmat, eli kummityttöni Jonna ja hänen Sami sanovat toisilleen tahdon. Häitä juhlimme Asikkalassa Lehmönkärjessä. Vuodet ne vaan rientää ja muistan Jonnan syntymäpäivän kuin eilisen.

Syksyn suunnitelmat ovat vielä "pahasti" auki, tosin matka Ahvenanmaalle Flattimestaruuteen on varattu. Kisälliin on tulossa kasvattini Vilma, joten siinähän sitä jännittämistä riittää. Ulla ja Tomas Ruotsista tulevat myös tapahtumaan ja Ulla starttaa Figon kanssa samassa kokeessa.

Ihanaa kesää kaikille blogin lukijoille!

2.8.2008 Jonna & Sami Töytäri 

1981520.jpg

Tellu, Viljo, Kimmo ja minä Jonnan & Samin häissä

1981542.jpg